Steeds vaker word ik benaderd voor schilderijen in opdracht...

Dit door zowel particulieren als bedrijven en instellingen. Op deze pagina geef ik een beschrijving van wat ik doe en hoe ik werk.

ParticulierenBedrijven & instellingen

In opdracht voor particulieren


Ik maak graag een schilderij in opdracht voor u. Dit kan elk onderwerp betreffen, bijvoorbeeld een huisdier, een geliefde plek, een voorwerp, of een portret…

Ik kan werken op basis van een foto die u mij toestuurt. Voordat ik aan de slag ga, maken we eerst goede afspraken over het formaat en wanneer u het schilderij graag gereed heeft (houdt u rekening met een droogtijd van minstens 2 weken). Ook bespreken we de kosten vooraf. De prijs is afhankelijk van het formaat doek maar ook van de complexiteit van het onderwerp. Ik gebruik alleen zeer goede materialen (doek, verf, medium) voor een duurzaam schilderij. Op verzoek kan ik het schilderij na 6 maanden vernissen. Hierover kunnen we na afloop van het proces, afspraken maken.

De stappen van het proces zijn als volgt:


 1. We hebben contact naar aanleiding van het ingevulde contactformulier, uw email of als u mij belt. We bespreken uw wensen over onderwerp, kleuren, formaat, deadline etc.
 1. We maken afspraken over het formaat van het schilderij en de leveringsdatum.
 1. Ik bevestig de afspraken per email.
 1. Als uw foto de basis is voor het schilderij, stuurt u mij de foto (bij voorkeur per email, in de grootst mogelijke resolutie).
 1. Ik maak een eerste opzet en zal deze aan u laten zien wanneer dit een goede indruk geeft van het eindresultaat. Ik stuur een foto per email aan u.
 1. U laat mij weten (telefonisch of per email) wat uw reactie is.
 1. Ik werk verder aan het schilderij, met uw opmerkingen ter verbetering van het schilderij.
 1. Binnen 2 dagen ontvangt u een nieuwe foto van het schilderij met de aanpassingen.
 1. Opnieuw zal ik u vragen om uw reactie.
 1. Mocht het nodig zijn dan pas ik het schilderij nog aan, zodat u tevreden bent. Ik maak een technisch zeer goede (kleurechte)  foto voor u, voor de eindbeoordeling.
 1. Indien u akkoord bent, zetten we het schilderij “op slot”, dat wil zeggen, dan spreken we af dat het schilderij gereed is.
 1. Het schilderij moet ca. 2 weken drogen voordat ik het kan verzenden of brengen aan u.
 1. Ik zal u dan verzoeken om 50% van de afgesproken prijs aan mij te voldoen, de overige 50% nadat u het schilderij heeft ontvangen.
 1. Levering van het schilderij. Indien mogelijk (qua afstand) persoonlijk of indien u dit wenst, per post (is goed mogelijk). Verzending is kosteloos.

Ik hanteer de volgende richtprijzen:


Formaat 30 x 40 cm
€ 420,-

Formaat 50 x 60 cm
€ 660,-

Formaat 70 x 90 cm
€ 960,-

Andere formaten zijn ook mogelijk.
Op aanvraag kan ik deze geven.

Even overleggen?


Bent u benieuwd of ik u kan helpen met uw wensen? Bel gerust 06-27 86 34 39 of stuur uw bericht via de contact-pagina ›

Recent werk in vogelvlucht


Hier ziet u 6 recente werken van mijn hand, voor particulieren en bedrijven.

In opdracht voor bedrijven & instellingen


Ik maak graag een schilderij in opdracht voor u. Dit kan elk onderwerp betreffen, bijvoorbeeld een huisdier, een geliefde plek, een voorwerp, of een portret…

Ik maak graag een schilderij voor uw kantoor, ontvangsthal of als relatiegeschenk voor uw klanten. Ook kan ik een illustratie maken voor verpakkingen of andere marketingdoeleinden. Dit kan elk onderwerp betreffen, bijvoorbeeld een portret, een gebouw, een interieur, een product. Ik kan werken op basis van een foto die u mij toestuurt of ik kan zelf het ontwerp verzorgen. Voordat ik aan de slag ga, bespreken we eerst heel goed uw wensen en maken we (als u mij opdracht geeft)  afspraken over het formaat en wanneer u het schilderij graag gereed heeft (houdt u rekening met een droogtijd van minstens 2 weken). Ook bespreken we de kosten vooraf. De prijs is afhankelijk van het formaat doek maar ook van de complexiteit van het onderwerp en het doel van het werk. Afhankelijk van de opdracht kies ik de bijbehorende materialen (doek, verf, medium) voor een duurzaam schilderij waar u of de ontvanger van het schilderij lang plezier van heeft. Als het om illustratiemateriaal gaat voor marketingdoeleinden, zorg ik voor professionele foto’s die 100% geschikt zijn voor reproductie (bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal, posters etc.).

De stappen van het proces zijn als volgt:


 1. Naar aanleiding van het ingevulde contactformulier of telefoongesprek, bespreken wij (binnen Nederland op locatie of telefonisch, wat u graag wilt) samen uw wensen en de mogelijkheden voor een schilderij of illustraties.
 1. Wanneer u mij opdracht wilt geven, maken we afspraken over de omvang en inhoud van de opdracht en uiteraard de deadlines.
 1. Wanneer we beiden de intentie hebben om tot opdracht over te gaan, maak ik een gedetailleerde offerte en mail deze aan u.
 1. De afspraken worden vastgelegd, in overleg.
 1. Ik ontvang van u gespecificeerde briefing(s) over formaat, onderwerp en wat u van mij verwacht (eventueel ontwerp).
 1. Op basis van de briefings ga ik aan de slag met inachtname van de deadline(s).
 1. Tussentijds contact zoals u dat wenst, telefonisch, per email, tussentijdse foto’s van het resultaat.
 1. Mogelijkheid voor u om het resultaat bij te sturen, waarna nieuwe foto’s volgen.
 1. Diverse feedback momenten met oog voor de deadline.
 1. Wanneer u tevreden bent, maak ik een technisch zeer goede (kleurechte) foto van het werk, ter eindbeoordeling.
 1. Definitieve versie voor akkoord.
 1. Indien de afstand (in Nederland geen probleem) het toelaat, persoonlijke aflevering door mij van het schilderij en/of foto’s van het werk.

Referentie


Zoals gebruikelijk in het design bedrijfsleven, “leenden” we een visual van het internet van een bepaalde stijl om het beeld te krijgen voor een klant presentatie. Toen we ons later in het project realiseerden dat dit precies was wat we voor het daadwerkelijke ontwerp wilden, hebben we contact opgenomen met de kunstenaar (Nancy) en hebben gevraagd of ze een opdracht wilde overwegen: Diverse typisch Nederlandse scènes schilderen in haar levendige, dikke, bijna eetbare stijl, voor kaasverpakkingen die verkocht zouden worden in Spanje en Frankrijk. Nancy aanvaardde de opdracht enthousiast, en heeft vervolgens (vanuit ons standpunt) het record gebroken op snelheid en nauwkeurigheid in respons op onze briefing. Ze produceerde 7 scènes binnen 3 weken. Nancy bleef tijdens het gehele proces altijd zeer positief, en we hebben echt genoten van het werken met haar. We kregen snel wat we wilden, met topkwaliteit, en ook met een glimlach.

Door: Steve Osborne, Bath – United Kingdom
Van: Osborne Pike: Brand & Packaging Design Agency
Voor: Royal Hollandia

Richtlijnen voor prijzen kan ik afgeven als ik informatie heb ontvangen over afmetingen, onderwerp, aantal, illustratie voor marketingdoeleinden etc.

Even overleggen?


Bent u benieuwd of ik u kan helpen met uw wensen? Bel gerust 06-27 86 34 39 of stuur uw bericht via de contact-pagina ›